Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Využití bakterií mléčného kysání při produkci vybraných potravinářských výrobků
HYBŠOVÁ, Simona
Bakterie mléčného kysání hrají v potravinářské biotechnologii nepostradatelnou roli. Uplatňují se z hlediska fermentačních vlastností, ale i z hlediska antimikrobiální aktivity. Mezi nejvýznamnější řadíme rod Lactobacillus. Tento bakteriální rod se uplatňuje při fermentačních procesech potravinářských výrobků a zahrnuje i kmeny řazené mezi probiotické organismy. Tyto mikroorganismy prospívají lidskému zdraví, zejména svým působením v gastrointestinálním traktu. Práce se zabývá všeobecnou charakteristikou mléčných bakterií s následným popisem vybraných potravinářských výrobků. Fermentované výrobky byly zhodnoceny zejména s ohledem na uplatnění jednotlivých druhů mléčných bakterií, pocházejících z rodu Lactobacillus. Rovněž byla popsána významnost těchto druhů bakterií s ohledem na zdravotní stav konzumentů.
Aplikace stanovení sacharidu v mlékárenských výrobcích
Přibyla, Lubomír ; Černý, V.
Jsou popsány 2 hlavní významy fermentačního procesu při výrobě sýrů švýcarského typu. První je fermentace mléčného cukru starterem. Zpracovává se během výroby produkcí sýřeniny. Druhý spočívá v katabolismu laktátu Propionobacterium ssp. během dozrávání ve sklepě.
Roční zpráva řešení projektu QF4082 za rok 2005
Černý, V. ; Přibyla, Lubomír
Funkční prototyp prístroje pro elektroforetická stanovení vybraných analytů, zejména cukrů.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.